Acnetherapie

(Jeugd) puistjes of acne

Een belangrijk specialisme in de praktijk is de behandeling van acne, één van de meest voorkomende huidproblemen. Acne is vaak beter bekend als (jeugd)puistjes . Vooral jongeren tussen de 11 en 25 jaar kunnen er last van hebben.

Ook op latere leeftijd komt acne voor. Acne is een ontsteking van de talgklieren in de huid. Het komt daarom het meest voor op plaatsen waar veel talgklieren zitten, zoals je gezicht, rug, borst en schouders. Het kan pijn of jeuk veroorzaken. Maar de belangrijkste klacht is dat het ontsierend is waardoor het zelfs psychisch belastend kan zijn.

Behandeling van acne

Heb je last van acne (jeugdpuistjes)? Loop er niet te lang mee door. De huidtherapeut kan deze vervelende klacht goed behandelen zodat je huid weer rustig en zuiver wordt. Hoe wordt acne behandeld? In de praktijk werken we bij acne met dieptereiniging en peelings, in combinatie met adviezen voor thuisgebruik. Hierdoor zie je vaak na korte tijd al resultaat. Na regelmatige behandeling zie je dat de huid kalmeert. Vaak is dan nog eens in de x weken een onderhoudsbehandeling nodig om de huid rustig te houden.

Huidherstel na acne

Ook voor herstel van je huid na acne is behandeling mogelijk. Microdermabrasie werkt in de bovenste laag van de huid, en verwijderd dode huidcellen en stimuleert de doorbloeding en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen . Dit heeft positief effect op de behandeling van acne.

Microneedling werkt intensiever en dieper in de huid. Met minuscule kleine naaldjes worden kleine kanaaltjes in de huid gemaakt en er een natuurlijk herstelproces op gang komt.

Naast de behandelingen in de praktijk is de verzorging die je thuis doet heel belangrijk en krijg je goede voorlichting en advies over je huidverzorging thuis.