Microneedling

Wat is microneedling

Microneedling is een techniek om de huid te herstellen. Vibrerende minuscule naaldjes maken kanaaltjes in de huid. Deze kleine kanaaltjes zijn niet zichtbaar met het blote oog.

Door microneedling komt het natuurlijk herstel van de huid op gang. Door de naaldjes geven een prikkel waardoor in de diepere laag nieuwe bindweefselvezels aangemaakt worden. In dit bindweefsel bevinden zich groeifactoren die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine.

Waar is het geschikt voor?

Hyperpigmentatie

De behandeling zorgt ervoor dat de doorlaatbaarheid van de huid wordt verbeterd, waardoor eventuele depigmenterende crèmes goed worden opgenomen door de huid. Door de versnelde vernieuwing  van de huid worden pigmentcellen sneller afgevoerd en verminderd het overmatig pigment in de hoornlaag. Dit brengt de pigmentcellen weer in balans waardoor pigmentatie verminderd.

 

Huidveroudering

Microneedling verstevigt de huid. Door het genezingsproces komen er groeifactoren en bindweefselvezels vrij die ervoor zorgen dat de huid elastine  en collageen aanmaakt. Collageen geeft de huid zijn stevigheid en elastine zorgt voor elasticiteit.

Bij het ouder worden, maakt de huid steeds minder collageen een elastine aan, waardoor de huid zijn stevigheid en elasticiteit verliest. Hierdoor verslapt de huid en worden rimpels en fijne lijntjes zichtbaar. Deze behandelingen worden in een kuur van 6 behandelingen gegeven om tot een gewenst resultaat te komen.

Rosacea

Microneedling helpt effectief tegen beginnende rosacea. Roodheid vermindert en groeifactoren in de huid zorgen ervoor dat de huid dikker wordt waardoor rosacea minder zichtbaar wordt.

Littekens

Microneedling is ideaal om littekens te verbeteren. Door de prikkeling van de naaldjes in de huid begint het wondgenezingsproces dat ervoor zorgt dat bestaand littekenweefsel wordt afgebroken. Er begint een heel nieuw wondgenezingsproces wat zorgt voor nieuw gezond en soepel weefsel. Ook eventueel reliëf dat is ontstaan door acne, vervaagt na enkele behandelingen.

Over de behandeling

Voorafgaand aan de  behandeling wordt de huid grondig gereinigd met een neutrale reiniger.  Indien nodig kan de huid verdooft worden met een verdovende crème, maar meestal is dit niet nodig. De behandeling met de geeft een licht scherp gevoel.  Na de behandeling kleurt de huid wat rood, dit is normaal en in ongeveer twee dagen verdwenen. De huid kan na de behandeling licht schilferen, dit komt door de aanmaak van nieuwe cellen.

Na de behandeling mag is het belangrijk om  zon te mijden en een hoge zonbescherming te gebruiken. Wij adviseren u hierover.

De behandeling wordt afhankelijk van de indicatie geadviseerd als kuur. Het resultaat is zichtbaar na enkele weken, het proces in de huid heeft namelijk tijd nodig.