Cryotherapie

Cryotherapie

De cryopen bevriest op een nauwkeurige manier huidoneffenheden door extreme kou (vloeibare stikstof) te gebruiken. Door een speciaal opzetstuk, is het een eenvoudige, veilige en hele precieze manier van behandelen.

Huidoneffenheden die goed te behandelen zijn met de cryopen:

  • Ouderdomsvlekken
  • Wratjes
  • Steelwratjes (fibromen)
  • Sommige pigmentvlekken

De behandeling

Voorafgaand aan de eerste behandeling vind een korte intake plaats en maakt de huidtherapeut foto’s van het te behandelen gebied. De foto’s geven een mooi beeld van het resultaat, aan het einde van de behandeling(en). Aan de hand van het aantal plekjes, wordt bepaald hoeveel behandelingen nodig zijn.

De stikstof in de cryopen bevriest de huidoneffenheden voor enkele seconde. Meestal wordt er tweemaal stikstof aangebracht, om extra effect te behalen.  Vaak zijn de huidoneffenheden met één behandeling verdwenen. Maar niet altijd kunnen alle plekjes in één behandeling behandeld worden, van daar dat het aantal behandelingen later bepaald wordt.

De behandeling is niet pijnlijk en duurt per locatie 20-30 seconden. Na de behandeling is de plek wat donkerder en zal in de komende dagen een dunne korst worden gevormd. Na 10-14 dagen valt deze vanzelf af en komt er nieuw huid onder vandaan.

Nazorg

Het is belangrijk dat de huid niet blootgesteld wordt aan Uv-stralen (geen zonnebank e.d.). Dit ook minimaal 3 weken voorafgaand aan de behandeling. Dit is zowel voor als na de behandeling van belang om eventuele pigmentvorming te voorkomen. Gebruik zo nodig een SPF 30 of hoger als je toch naar buiten gaat.

De eerste 48 uur is het belangrijk dat je zwembad, sauna, whirlpool e.d. vermijd. Na de behandeling ontstaan er wat korstjes, wij raden je aan niet aan de korstjes te krabben in verband met mogelijk infectiegevaar en littekenvorming. Schrik niet als er wat blaarvorming ontstaat rond het behandelde gebied, dit geneest vanzelf en is een reactie op de bevriezing.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer of het contactformulier.

Soms kiezen we er ook voor om bepaalde huidoneffenheden te behandelen met coagulatie of met behulp van curettage, benieuwd wat dat is? Kijk voor meer info op: Coagulatie en Curetteren