Schaafexcisie

Wat is schaafexcisie

Op het moment dat u bijvoorbeeld last heeft van ouderdomswratten en/of steelwratjes, maken wij graag gebruik van de effectieve en veilige wijze curetteren. Bij het curetteren verwijderen wij de huidoneffenheid met een steriel, scherp metalen ringetje (de curette).

Wat we kunnen behandelen:

  • Ouderdomswratten
  • Steelwratjes

De behandeling

Voorafgaand aan de eerste behandeling vind een korte intake plaats. De huidtherapeut maakt foto’s van het te behandelen gebied. De foto’s geven aan het eind van de behandelingen een mooi beeld van het behaalde resultaat. Aan de hand van het aantal plekjes, geeft de huidtherapeut een inschatting van het aantal behandelingen.


De huid wordt als eerst gedesinfecteerd met alcohol, waarna de huidoneffenheden worden weg geschraapt. Door het wegschrapen ontstaat een oppervlakkige schaafwond. De huid wordt gereinigd, waarna een pleister aangebracht wordt. Het schaafwondje zal de eerste dagen wat gevoeliger zijn, maar wordt vaak niet als storend ervaren.

Nazorg

Het is belangrijk dat je minimaal 48 uur zwembad, sauna, whirlpool e.d. vermijd. Ook is het van belang om de zon zo veel mogelijk te vermijden. Mocht je naar buiten gaan, gebruik dan altijd een SPF30 of hoger. Na de behandeling ontstaan er wat korstjes, wij raden je aan niet aan de korstjes te krabben in verband met mogelijk infectiegevaar en littekenvorming.

De huid zal binnen één en maximaal twee weken weer helemaal genezen zijn. Op dat moment kun je goed waarnemen in hoeverre de huidoneffenheden zijn verminderd.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer of het contactformulier.

Soms kiezen we er ook voor om bepaalde huidoneffenheden te behandelen met cryotherapie of met behulp van coagulatie, benieuwd wat dat is? Kijk voor meer info op: Cryotherapie en Coagulatie.