Over ons

Nicolien

Na mijn opleiding tot verpleegkundige ben ik in 1986  op de afdeling Dermatologie van het toenmalige AZU, nu UMCU als dermatologisch verpleegkundige en later als teamleider werkzaam geweest.

In 1994 heb ik het ziekenhuis verlaten en ben ik  als verpleegkundige op de polikliniek dermatologie en flebologie bij het Medisch Centrum in Utrecht gaan werken.  Daar werden dagelijks mensen aan hun spataderen behandeld. Ik assisteerde  de arts en de plastisch chirurg bij diverse ingrepen. Daarnaast werkte ik zelfstandig op de verbandenpoli/open benenpoli. Een heel leerzame en vormende periode waarin ik besloot om de opleiding tot huid- en oedeemtherapie te volgen.

Ik heb in de loop der jaren  heel wat zwachtel-kilometers gemaakt en ik kan met gepaste trots zeggen dat de patiënten die door mij gezwachteld worden erg tevreden zijn. Al sinds 1985 behandel ik open benen en leg ik verbanden aan. Ondertussen heb ik een geheim wapen, waardoor mijn verbanden niet afzakken en  comfortabel zitten. Hierdoor is het mogelijk om snel het gewenste resultaat te behalen.

Patiënten die ik ook vaak zwachtel zijn vrouwen die behandeld zijn, of nog in het behandeltraject zitten voor borstkanker. Helaas een veel voorkomende ernstige aandoening bij de vrouw en heel soms ook de man.  Deze patiënten zijn enorm dankbaar voor de behandeling en de adviezen. Tijdens of na een intensieve medische behandeling is het fijn om door een (ervaren) therapeut behandeld te worden die uit veel ervaring en kennis kan putten. Ik vind het iedere keer weer bijzonder om iets te kunnen betekenen voor deze speciale groep patiënten.

Een andere behandeling, waar ik ondertussen al jarenlange ervaring mee heb is de acne behandeling. Vooral voorkomend bij jongens en meisjes in de puberteit, maar ook oudere mensen kunnen er mee te maken hebben.

Huidtherapie is een mooi beroep, in 2023 hebben we het 45 jarig bestaan gevierd.

Ik ben trots  op mijn vak! Het geeft mij veel voldoening dat ik mensen kan helpen.

In de loop der jaren heb ik geleerd dat een standaard behandeling niet bestaat. Ieder mens is uniek en krijgt  een behandeling op maat.

Het opstellen van een behandelplan en het daarmee verminderen van het oedeem of het dicht krijgen van wonden geeft mij een heel goed en voldaan gevoel.

Graag maak ik met jou kennis in de praktijk.

Irma

Vanaf februari 2021 kunt u mij, Irma van Rossum vinden in deze prachtige praktijk. Ik ben 23 jaar en mag na mijn leerzame stage mijn kennis toepassen in het werkveld.

Als zeventienjarige ben ik al vroeg begonnen met de studie huidtherapie. De studie sprak mij aan door de mooie zorg die ik in de toekomst kan leveren. Vooral de medische kant van het vak vind ik interessant. Elk lichaam is anders en hierdoor ontstaat er steeds een andere uitdaging.

In 2019 ben ik gaan werken in de thuiszorg om alvast kennis te maken met het werken in de zorg. Hier heb ik een ondersteunende functie bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen. Ik ervaar hier hoe voldoenend het is om mensen te helpen.

Tijdens mijn stage heb ik mij op huidtherapeutisch vlak verder mogen ontwikkelen. Al na mijn eerste meekijk dag heb ik gezien hoe leuk het is om bij Nicolien te werken. Na mijn stage mocht ik blijven om aan de slag te gaan als huidtherapeut. Ik heb veel plezier in wat ik doe en wil je dan ook graag helpen. Maak snel een afspraak, dan ontmoet ik je graag in de praktijk.

Stagiaires

Bij Brouwer Huid- en Oedeemtherapie ontvangen wij graag stagiaires in de praktijk! Deze stagiaires lopen 10 -20 weken met ons mee om zoveel mogelijk nieuwe kennis op te doen. Op dit moment hebben we geen stagiaire die we begeleiden. Zodra dit veranderd zullen we dit veranderen op de website.