Elektrische epilatie

Hoe werkt elektrisch ontharen?

Voorafgaand aan de eerste behandeling, vind een korte intake plaats en maken we foto’s van het te behandelen gebied. De foto’s zullen een mooi beeld geven van het resultaat, aan het einde van de behandeling(en).

Door middel van elektrisch ontharen, wordt overbeharing tot wel 80% verwijderd. Dit gebeurt met behulp van een dun, steriel wegwerpnaaldje. Deze naald wordt in ieder haarzakje gebracht, die vervolgens met stroom wordt verwarmd en vernietigd. De beschadigde cellen worden door het lichaam zelf opgeruimd.

Hoe vaak behandelen?

Er zijn meerdere behandelingen nodig, waarbij de totale behandelingsduur sterk verschild van enkele maanden tot 1 à twee jaar. Jouw huidtherapeut zal, aan de hand van het aantal haren en de dikte van de haren, een inschatting maken over het aantal behandelingen en de behandelfrequentie.

De behandeling duurt tussen de 15 minuten tot max. 1 uur. De frequentie van de behandelingen zal in het begin wat hoger liggen, één keer per één à twee weken, waarna deze wordt afgebouwd naar om de vier tot zes weken.

Na de behandeling

Na de behandeling voelt de huid soms wat warm aan, ook kan er lichte roodheid en zwelling optreden. Binnen enkele uren zijn deze reacties verdwenen. Op het moment dat er wat korstjes ontstaan, hoef je je geen zorgen te maken. Dit is een veel voorkomende reactie wat vanzelf weer verminderd. Het is wel belangrijk dat je niet aan deze korstjes gaat krabben, om infecties te voorkomen.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Veel zorgverzekeraars vergoeden de behandeling. Controleer jouw polisvoorwaarden om dit zeker te weten.

Belangrijk:

  • De haren mogen tussen de behandelingen door niet geëpileerd en geharst worden. Wel mogen de haren geschoren of geknipt worden.
  • De huid kan enkele uren warm en rood zijn. Thuis mag je met een koud kompres de huid koelen.
  • Het is belangrijk om een hoge zonnebescherming, minimaal SPF 30 te gebruiken, om pigmentvlekken te voorkomen
  • De eerste 48 uur raden wij aan om de zonnebank, sauna, heet douchen en andere activiteiten te vermijden.
  • De huidtherapeut zal samen met jou bepalen hoeveel dagen je voor de behandeling niet meer scheert, dit om de haren vast te kunnen pakken met een pincet tijdens de behandeling (gemiddeld 3 dagen)