Schaafexcisie

Bij schaafexcisie worden goedaardige huidoneffenheden verwijderd met behulp van een scherpe lepel of ring.

Wat behandelen wij?

Door middel van schaafecisie kunnen wij huidoneffenheden behandelen, die op de huid liggen. Denk aan:

  • Ouderdomswratten – Verrucae Seborrhoica

De behandeling

Voorafgaand aan de eerste behandeling, vind een korte intake plaats en maakt de huidtherapeut foto’s van het te behandelen gebied. De foto’s geven een mooi beeld van het resultaat, aan het einde van de behandeling(en). Vaak zijn er slechts twee á drie behandelingen nodig en ben je snel van de huidoneffenheid af.

De huid wordt gedesinfecteerd met alcohol, en het plekje wordt met een scherpe lepel verwijderd, er ontstaat een schaafwondje. Dit geneest zonder litteken. De behandeling is binnen enkele seconde klaar.

Nazorg

Korstjes zacht houden met een speciale crème. De huidtherapeut geeft hierover advies. Het is belangrijk dat je minimaal 72 uur zwembad, sauna, whirlpool e.d. vermijd. Ook is het van belang om de zon zo veel mogelijk te vermijden. Mocht je naar buiten gaan, gebruik dan altijd een SPF30 of hoger.

Na de behandeling ontstaan er korstjes, dat is normaal. Wij adviseren niet aan de korstjes te krabben in verband met mogelijk infectiegevaar en littekenvorming.

Bent je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer of het contactformulier.

Soms kiezen we er ook voor om bepaalde huidoneffenheden te behandelen met cryotherapie of met behulp van curettage, benieuwd wat dat is? Kijk voor meer info op: Cryotherapie en Coagulatie