Over ons

Nicolien

Na mijn opleiding tot verpleegkundige ben ik in 1986  op de afdeling Dermatologie van het toenmalige AZU, nu UMCU als dermatologisch verpleegkundige en later als teamleider werkzaam geweest.

In 1994 heb ik het ziekenhuis verlaten en ben ik  als verpleegkundige op de polikliniek dermatologie en flebologie bij het Medisch Centrum in Utrecht gaan werken.  Daar werden dagelijks mensen aan hun spataderen behandeld. Ik assisteerde  de arts en de plastisch chirurg bij diverse ingrepen. Daarnaast werkte ik zelfstandig op de verbandenpoli/open benenpoli. Een heel leerzame en vormende periode waarin ik besloot om de opleiding tot huid- en oedeemtherapie te volgen.

Ik heb in de loop der jaren  heel wat zwachtel-kilometers gemaakt en ik kan met gepaste trots zeggen dat de patiënten die door mij gezwachteld worden erg tevreden zijn. Al sinds 1985 behandel ik open benen en leg ik verbanden aan. Ondertussen heb ik een geheim wapen, waardoor mijn verbanden niet afzakken en  comfortabel zitten. Hierdoor is het mogelijk om snel het gewenste resultaat te behalen.

Patiënten die ik ook vaak zwachtel zijn vrouwen die behandeld zijn, of nog in het behandeltraject zitten voor borstkanker. Helaas een veel voorkomende ernstige aandoening bij de vrouw en heel soms ook de man.  Deze patiënten zijn enorm dankbaar voor de behandeling en de adviezen. Tijdens of na een intensieve medische behandeling is het fijn om door een (ervaren) therapeut behandeld te worden die uit veel ervaring en kennis kan putten. Ik vind het iedere keer weer bijzonder om iets te kunnen betekenen voor deze speciale groep patiënten.

Een andere behandeling, waar ik ondertussen al jarenlange ervaring mee heb is de acne behandeling. Vooral voorkomend bij jongens en meisjes in de puberteit, maar ook oudere mensen kunnen er mee te maken hebben.

Huidtherapie is een mooi beroep, in 2023 hebben we het 45 jarig bestaan gevierd.

Ik ben trots  op mijn vak! Het geeft mij veel voldoening dat ik mensen kan helpen.

In de loop der jaren heb ik geleerd dat een standaard behandeling niet bestaat. Ieder mens is uniek en krijgt  een behandeling op maat.

Het opstellen van een behandelplan en het daarmee verminderen van het oedeem of het dicht krijgen van wonden geeft mij een heel goed en voldaan gevoel.

Graag maak ik met jou kennis in de praktijk.

Kelsey

Vanaf 2024 ben ik werkzaam in de praktijk voor huid- en oedeemtherapie HU!DSTEKEND.

Ik ben 26 jaar en ben in 2022 afgestudeerd als huid- en oedeemtherapeut aan de Haagse Hogeschool. Ik ken de praktijk van mijn laatstejaars stage,  dus het kan zijn dat we elkaar eerder hebben gezien. Na 2 jaar werkervaring elders mag ik nu mijn opgedane kennis toepassen in de praktijk van Nicolien.

In 2014 ben ik afgestudeerd als allround schoonheidsspecialiste echter merkte ik, na 2 jaar fulltime gewerkt te hebben, dat ik uitdaging miste en wilde ik meer medische handelingen kunnen toepassen. Daarom ben ik de HBO opleiding huidtherapie gaan studeren. Gedurende mijn leerzame stages heb ik ervaren dat het helpen van mensen mij veel voldoening geeft, een persoonlijk opgesteld behandelplan belangrijk is en ook meerwaarde heeft.

Als huid- en oedeemtherapeut heb mezelf kunnen ontwikkelen op verschillende vlakken. De oedeem- en wondzorg is een onderdeel van het vak waar mijn passie ligt . Deze  behandelingen passen we bij HU!DSTEKEND veel toe. Daarom is het ook echt fijn om in deze praktijk mijn eerder opgedane kennis en ervaringen te kunnen toepassen. 

Ik kijk er dan ook naar uit om jullie te ontmoeten in de praktijk!

Stagiaires

Bij Brouwer Huid- en Oedeemtherapie ontvangen wij graag stagiaires in de praktijk! Deze stagiaires lopen 10 -20 weken met ons mee om zoveel mogelijk nieuwe kennis op te doen. Op dit moment hebben we geen stagiaire die we begeleiden. Zodra dit veranderd zullen we dit veranderen op de website.