Huidtherapeuten

Nicolien

Na mijn opleiding tot verpleegkundige ben ik in 1986  op de afdeling Dermatologie van het toenmalige AZU, nu UMCU als dermatologisch verpleegkundige en later als teamleider werkzaam geweest.

In 1994 heb ik het ziekenhuis verlaten en ben ik  als verpleegkundige op de polikliniek dermatologie en flebologie bij het Medisch Centrum in Utrecht gaan werken.  Daar werden dagelijks mensen aan hun spataderen behandeld. Ik assisteerde  de arts en de plastisch chirurg bij diverse ingrepen. Daarnaast werkte ik zelfstandig op de verbandenpoli/open benenpoli. Een heel leerzame en vormende periode waarin ik besloot om de opleiding tot huid- en oedeemtherapie te volgen.

Ik heb in de loop der jaren  heel wat zwachtel-kilometers gemaakt en ik kan met gepaste trots zeggen dat de patiënten die door mij gezwachteld worden erg tevreden zijn. Al sinds 1985 behandel ik open benen en leg ik verbanden aan. Ondertussen heb ik een geheim wapen, waardoor mijn verbanden niet afzakken en  comfortabel zitten. Hierdoor is het mogelijk om snel het gewenste resultaat te behalen.

Patiënten die ik ook vaak zwachtel zijn vrouwen die behandeld zijn, of nog in het behandeltraject zitten voor borstkanker. Helaas een veel voorkomende ernstige aandoening bij de vrouw en heel soms ook de man.  Deze patiënten zijn enorm dankbaar voor de behandeling en de adviezen. Tijdens of na een intensieve medische behandeling is het fijn om door een (ervaren) therapeut behandeld te worden die uit veel ervaring en kennis kan putten. Ik vind het iedere keer weer bijzonder om iets te kunnen betekenen voor deze speciale groep patiënten.

Een andere behandeling, waar ik ondertussen al jarenlange ervaring mee heb is de acne behandeling. Vooral voorkomend bij jongens en meisjes in de puberteit, maar ook oudere mensen kunnen er mee te maken hebben.

Huidtherapie is een mooi beroep, dit jaar vieren we ons 45 jarig bestaan en dit jaar bestaat mijn praktijk 25 jaar.
Ik ben trots  op mijn vak! Het geeft mij veel voldoening dat ik mensen kan helpen.
In de loop der jaren heb ik geleerd dat een standaard behandeling niet bestaat. Ieder mens is uniek en krijgt  een behandeling op maat.

Kelsey

Vanaf 2024 ben ik werkzaam bij Brouwer huid- en oedeemtherapie. Ik ben 26 jaar en ben in 2022 afgestudeerd als huid- en oedeemtherapeut aan de Haagse Hogeschool. Sommige zouden mij misschien kunnen herkennen, ik heb hier namelijk mijn laatstejaars stage gedaan.

In 2014 ben ik afgestudeerd als allround schoonheidsspecialiste echter merkte ik, na 2 jaar fulltime gewerkt te hebben, dat ik uitdaging miste en kwam ik er achter dat het uitvoeren van medische behandelingen beter bij mij past.

Daarom ben ik de huidtherapie gaan studeren. Gedurende mijn leerzame stages heb ik ervaren dat het helpen van mensen mij veel voldoening geeft, waarbij een persoonlijk opgesteld behandelplan essentieel is. Als huid- en oedeemtherapeut heb mezelf kunnen ontwikkelen op verschillende vlakken.

De oedeem- en wondzorg is een onderdeel van het vak waar ik veel voldoening uit haal en deze behandelingen passen we bij HU!DSTEKEND veel toe.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten in de praktijk!

Stagiaires

Bij Brouwer Huid- en Oedeemtherapie ontvangen wij graag stagiaires in de praktijk! Deze stagiaires lopen 10 -20 weken met ons mee om zoveel mogelijk nieuwe kennis op te doen. Op dit moment hebben we geen stagiaires in de praktijk.