Microneedling

Wij zijn steeds op zoek naar top producten voor in onze huidtherapeutische praktijk. Onze nieuwe aanwinst de amiea med Exceed is een medisch microneedling apparaat, speciaal ontwikkeld om littekens en de diepte van acne littekens te verminderen en de huidstructuur te normaliseren.

Rimpels, hyperpigmentatie, striae en verslechterde huidstructuur kunnen wij hier ook mooi mee behandelen.

Wat is medische microneedling

Microneedling kan worden verdeeld in cosmetische en medische microneedling.

Cosmetische needlen gaat tot een diepte van 0.2-0.3 mm. De naalden stimuleren de keratinocyten tot productie van groeifactoren en cytokines in de opperhuid (epidermis). Vibrerende minuscule naaldjes maken kanaaltjes in de huid.

Medisch needlen gaat tot een diepte van 0.5 – 2 mm. en dringt door tot in de tweede huidlaag, de lederhuid (dermis).

De naalden zijn zo fijn dat met deze vorm van microneedling de huid niet wordt beschadigd, maar de cellen opzij worden geduwd. Hierdoor maken in de diepere laag van de huid (dermis) de fibroblasten meer collageen en elastine aan en komt het natuurlijk herstel van de huid op gang en weefsel weer veerkrachtig en stevig.

Wat kunnen we met Medische Microneedling behandelen

Littekens

Microneedling is ideaal om littekens te verbeteren. Door de prikkeling van de naaldjes in de huid begint het wondgenezingsproces dat ervoor zorgt dat bestaand littekenweefsel wordt afgebroken. Er begint een heel nieuw wondgenezingsproces wat zorgt voor nieuw gezond en soepel weefsel. Ook eventueel reliëf dat is ontstaan door acne, vervaagt na enkele behandelingen.

Hyperpigmentatie, donkere vlekken

De behandeling zorgt ervoor dat de doorlaatbaarheid van de huid wordt verbeterd, waardoor eventuele depigmenterende crèmes goed worden opgenomen door de huid. Door de versnelde vernieuwing  van de huid worden pigmentcellen sneller afgevoerd en verminderd het overmatig pigment in de hoornlaag. Dit brengt de pigmentcellen weer in balans waardoor pigmentatie verminderd.

Huidveroudering

Microneedling verstevigt de huid. Door het genezingsproces komen er groeifactoren en bindweefselvezels vrij die ervoor zorgen dat de huid elastine  en collageen aanmaakt. Collageen geeft de huid zijn stevigheid en elastine zorgt voor elasticiteit.

Bij het ouder worden, maakt de huid steeds minder collageen een elastine aan, waardoor de huid zijn stevigheid en elasticiteit verliest. Hierdoor verslapt de huid en worden rimpels en fijne lijntjes zichtbaar. Deze behandelingen worden in een kuur van 4-6 behandelingen gegeven om tot een gewenst resultaat te komen.

Rosacea

Microneedling helpt effectief tegen beginnende rosacea. Roodheid vermindert en groeifactoren in de huid zorgen voor een versteviging van het epidermale weefsel, met als resultaat dat de oppervlakkige vaatjes minder zichtbaar zijn en er dus minder diffuse roodheid is.

Over de behandeling

Voorbereiding Voorafgaand aan de  behandeling reinigen we de huid grondig. Indien nodig verdoven we met een verdovende crème. Dit bespreken we tijdens de intake.

Na de behandeling kleurt de huid wat rood, dit is normaal en in ongeveer twee dagen verdwenen. De huid zal een aantal dagen na de behandeling licht schilferen, dit komt door de aanmaak van nieuwe cellen.

Nazorg Na de behandeling mag je de eerste 24 uur geen zon- en make-up producten gebruiken. De kanaaltjes die gemaakt zijn moeten eerst weer dicht gegroeid zijn. Daarna is het belangrijk om  zon te mijden en een hoge zonbescherming te gebruiken. Wij adviseren je hierover.

De behandeling bieden we aan in kuurvorm van 4-6 keer. Het eindresultaat is zichtbaar enkele maanden na de laatste behandeling. Natuurlijk is een goed huidverzorging en een gezond eet en leefpatroon belangrijk om het beste resultaat te krijgen en te behouden.