Coagulatie

Wat is coagulatie?

Bij coaguleren worden goedaardige huidoneffenheden verwijderd met behulp van een naaldje, die verhit wordt. Dit verhitten gebeurd doormiddel van elektrische geleiding.

Wat behandelen wij?

Door middel van coagulatie kunnen wij vele huidoneffenheden behandelen. Denk aan:

  • Couperose – Teleangiëctasieën – rode vaatjes
  • Cherry hemangioma – Kersenwratjes
  • Fibromen – Steelwratjes
  • Milia – Gerstekorrels
  • Verrucae Seborrhoica – Ouderdomswratten

De behandeling

Voorafgaand aan de eerste behandeling, vind een korte intake plaats en maakt de huidtherapeut foto’s van het te behandelen gebied. De foto’s geven een mooi beeld van het resultaat, aan het einde van de behandeling(en). Vaak zijn er maar twee á drie behandelingen nodig en ben je snel van de huidoneffenheid af.

De huid wordt gedesinfecteerd met alcohol, waarna het plekje wordt aangestipt. Door de warmte zal het plekje gecoaguleerd worden, dit voelt vaak als wat speldenprikjes. De behandeling is binnen enkele seconde voorbij.

Nazorg

Het is belangrijk dat je minimaal 48 uur zwembad, sauna, whirlpool e.d. vermijd. Ook is het van belang om de zon zo veel mogelijk te vermijden. Mocht je naar buiten gaan, gebruik dan altijd een SPF30 of hoger.

Na de behandeling kunnen er wat korstjes ontstaan, wij raden je aan niet aan de korstjes te krabben in verband met mogelijk infectiegevaar en littekenvorming.

Bent je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer of het contactformulier.

Soms kiezen we er ook voor om bepaalde huidoneffenheden te behandelen met cryotherapie of met behulp van curettage, benieuwd wat dat is? Kijk voor meer info op: Cryotherapie en Schaafexcisie